Leopardas

Leopardas

Leopardas.

Leopardas kartais vadinamas pantera. Tai stiprus ir drąsus plėšrūnas. Leopardas gyvena visoje Afrikoje, išskyrus šiaurinę jos dalį, taip pat Pietų Azijoje. Gyvena žemumose, lygumose, kalvose ir gali kopti į kalnus iki 5500 m aukščio.

Leopardas

Leopardas puikiai prisitaiko prie gyvenimo įvairiose natūraliose aplinkose. Jo namų teritorijoje visada yra aukštas stebėjimo taškas, kaip medis ar uola. Dėl gebėjimo prisitaikyti šis žvėris net išmoko gyventi šalia miestų.

Leopardo burnoje yra 30 dantų. Šio žvėries iltys labai didelės ir aštrios. Paskutinis viršutinis ir pirmasis apatinis krūminiai dantys yra skirti aukos kaulams sulaužyti. Savanose be medžių ir pusiau dykumose gyvenantys leopardai grobį užkasa urvuose.

Leopardas

Jauni leopardai dažnai laikosi ir medžioja draugiškose kompanijose, o suaugusieji dažnai kartu medžioja beždžiones. 

Šis plėšrūnas gali kelti  rimtą pavojų net žmonėms. Afrikoje ir Azijoje yra gyvūnų, kurie puola žmones. Dažniausiai tokie išpuoliai įvykdavo naujai apgyvendintose vietovėse. 

Leopardas

Leopardas yra tipiškas vienišas medžiotojas, akylai saugantis savo teritoriją. Patino teritorija apima kelių patelių namų teritorijas. Savininkas savo valdų ribas pažymi šlapimu, išangės liaukų sekretu ir nagų žymėmis ant medžių kamienų. 

Vienas patinas niekada neperžengia kito patino teritorijos ribų. Patelė saugo savo turtą nuo kitų patelių, tačiau karts nuo karto užsuka į kaimynės sklypą. 

Leopardas

Didžiąją dienos dalį leopardas ilsisi, gulėdamas ant uolos ar storos šakos, stebi aplinką arba atnaujina savo kvapų ribines žymes. 

Gyvūnas eina medžioti naktį ir, kaip taisyklė, laukia grobio, slepiasi pasaloje ant medžio ar tankioje žolėje.

Įdomūs faktai.

Paskelbė margumynas
Kitas įrašas
Abisinijos katės
Parašykite komentarą
Jūsų el. Pašto adresas nebus paskelbtas.